ALITY

two-women-machine-show & Jonathan Bonnici

Til dette års udgave af POW festivalen præsenterer two-women-machine-show (DK) og Jonathan Bonnici (UK/DK) et uddrag fra deres seneste værk ALITY, som havde premiere i rammerne af Kunsthal Charlottenborg tidligere på året.


ALITY er et praksisbaseret, koreografisk værk, der inviterer alle til at bevidne formbarheden af alt det, der omgiver os, fra vores fælles accepterede konstruktioner til den iboende mangfoldighed, der eksisterer i ethvert øjeblik. Ikke ulig oplevelsen af at stirre på et tarotkort eller ind i et kaleidoskop er værket foranderligt og udfolder sig jo mere, at man hengiver sig til det.

Hvor den oprindelige opsætning af ALITY indebar fem performere, udforsker denne udgave af værket et forløb med kun tre. Endvidere er de arkitektoniske dimensioner også fjernet, såsom tilstedeværelsen af et spejlgulv samt en samling af semi-transparente gardiner placeret i periferien af performance-rummet. I stedet fokuserer dette uddrag på en kompilation af performative praksisser, der tilsammen udgør selve fundamentet for det koreografiske arbejde. Disse praksisser udvikler sig over tid og i kraft af de unikke forhold, som udgør det specifikke rum, hvori værket udfolder sig. De tre performere arbejder direkte med publikum og inddirekte med rummet. Det er denne kontakt, der driver selve værket og tillader de rumlige variationer, fiktion og poesien at opstå.

two-women-machine-show og Jonathan Bonnici tilhører en gruppe af koreografer, der er med til at bane nye veje for dansen ved at arbejde nyskabende og procesorienteret med publikumsrelationer og rum frem for med præfabrikeret materiale.

Under uddragets 1,5 times varighed har du som publikum mulighed for at bevæge dig rundt om performerne, finde et sted at slå dig ned eller at gå til og fra performancen i dit eget tempo.

IDE & ISCENESÆTTELSE: Jonathan Bonnici & two-women-machine-show
PERFORMERE: Jonathan Bonnici & Emilia Gasiorek
LYD: S. Rieser


http://www.cphpow.dk/wp-content/uploads/2018/10/twowomen-profilbillede.jpg
OM TWO-WOMEN-MACHINE-SHOW (DK)

two-women-machine-show er titlen på de to danske koreografer Ida-Elisabeth Larsen og Marie-Louise Stentebjerg’s fælles projekt. De mødtes første gang under deres uddannelse på Salzburg Experimental Academy of Dance i 2004. Tilbage i København etablerede de duon i 2011. Siden deres første samarbejde har two-women-machine-show fulgt en praksisbaseret tilgang til det koreografiske arbejde, som trækker på traditionen for anvendt teori, koreografiske greb, ritualet og det tekstbaserede teater. De betragter performeren som en kanaliserende krop. Foruden deres duoarbejde er de også aktive medlemmer af kollektivet RISK (sammen med koreograferne Marie Topp og Gry Raaby) og The Para-Nordic Institution.http://www.cphpow.dk/wp-content/uploads/2018/10/Jonathan.jpg
OM JONATHAN BONNICI (UK/DK)

Jonathan Bonnici er britisk skuespiller og performancekunstner med base i København. Han bevæger sig primært indenfor felterne film og teater. I 2015 påbegyndte han sit samarbejde med den danske duo two-women-machine-show, som senere samme år udmundede sig i værket TRANS-. Jon er også forfatter og skriver både dramatik og fiktion.

3. november_lørdag

17:30 – 19:00_Sort/Hvid, Foyer

_Sort/Hvid, Staldgade 26-30, 1699 København V


Gratis adgang