Filmtalk på GL STRAND

med Maya Albana, Birgitte Stærmose og Sine Plambech

Hvordan fortæller vi historier om kvinder? Og hvordan har det egentlig udviklet sig? Det er spørgsmålene, som denne lørdagstalk vil kredse om.
 
Vi har inviteret tre kyndige kvinder, der alle har arbejdet med film, som tager udgangspunkt i kvinder. Sammen vil vi tale om, hvordan kvinder portrætteres på film. Deltagerne vil bestå af Maya Albana, som står bag filmen om den danske kunstner Jeannette Ehlers, Birgitte Stærmose, der var instruktør på filmen ’Darling’ om en skadet balletdanser samt Sine Plambech, som var instruktørassistent på filmen ’Heartbound’ om kærligheden mellem thai kvinder og danske mænd i Jylland.

Talken er et samarbejde mellem POW festivalen og Kunstforeningen GL STRAND i anledning af festivalen samt udstillingen ’Kvindernes Surrealisme’. Ligesom POW stiller skarpt på kvindelige kunstnere og kvindefortællinger, undersøger GL STRANDS udstilling den surrealistiske kunst ud fra tre kvindelige kunstneres perspektiv.

OM DELTAGERNE

http://www.cphpow.dk/wp-content/uploads/2018/10/MayaAlbana.jpg

MAYA ALBANA, f. 1973. er uddannet dokumentarfilminstruktør fra Den Danske Filmskole i 2007 og har siden instrueret dokumentar film og arbejdet som redaktionschef, underviser og producent. Som instruktør står Maya blandt andet bag ”Den anden prins” (2017) ”Mandefald” (2017) og “Min Smukke Datter” (2011). Maya Albana har desuden arbejdet som redaktionschef på en lang række TV-produktioner, blandt andet Knæk Cancer, Gift ved første blik, Toppen af Poppen og Vild med dans.


http://www.cphpow.dk/wp-content/uploads/2018/10/Sine_Plam.jpg
SINE PLAMBECH, f. 1975, er antropolog, filminstruktør og seniorforsker på Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS). Hun har de seneste 15 år forsket i kvinders migration og står bag 6 dokumentarfilm om emnet. Hendes nyeste film er Hjertelandet (Co-instrueret med Janus Metz), om thailandske kvinders migration til Danmark. Filmen fik 5 hjerter i Politiken og vandt the Golden Eye på Zurich Film Festival.

http://www.cphpow.dk/wp-content/uploads/2018/10/Birgitte-Stærmose.jpg

BIRGITTE STÆRMOSE er en amerikansk uddannet instruktør med en Master of Fine Arts fra Temple University. Hun har instrueret adskillige prisbelønnede novellefilm samt filmen ØNSKEBØRN, der har vundet utallige priser ved internationale festivaler. Stærmose er underviser, foredragsholder, redaktør og bestyrelsesmedlem i FERA (den europæiske instruktørorganisation), samt Danske Filminstruktører. Hun er desuden formand for Rådet for Spillefilm på Det Danske Filminstitut.

3. november_lørdag

11:00 – 12:30_GL STRAND

_Gl. Strand 48, 1202 København K


FOR TILMELDING TIL ARRANGEMENTET SKRIV TIL: info@glstrand.dk

25 kr. for medlemmer/55 kr. for ikke-medlemmer

http://www.cphpow.dk/wp-content/uploads/2017/08/Billet8-1.png