Filmvisning, talk og koncert på Regensen

PROGRAM:

  • Talk med filminstruktør Ida Bach Jensen og komponist Henriette Groth
  • Filmvisning: KOMPONIST af Ida Bach Jensen
  • Koncert med Henriette Groth
Hvordan opstår et værk? Og hvilke tanker gør komponisten sig undervejs? Disse spørgsmål vil åbne en talk med filminstruktør Ida Bach Jensen og Henriette Groth, der er en af komponisterne i filmen KOMPONIST, som vil blive vist efterfølgende.
 
Filmen følger de tre komponister Eva Noer Kondrup, Henriette Groth og Simon Steen-Andersen i skabelsen af ny musik. Filmen giver indblik i kompositoriske arbejdsprocesser, hvor inspiration, materiale, kaos og håndværk samler sig i et kunstnerisk udtryk. En magisk virkelighed hvor stilhed og lyd bliver til værk.
 
Efter filmvisningen vil Henriette Groth spille koncert.
 
KOMPONIST havde premiere i Filmhuset og har været vist på SPOT Festivalen i Århus 2014, hvor den var udtaget blandt de 10 bedste, nye musikdokumentarer fra hele verden samt på Statens Museum for Kunst / CPH:DOX 2014.
Instruktør:  Ida Bach Jensen
År: 2014
Land: Danmark
Se trailer til ‘Komponist’ her: http://www.cphpow.dk/wp-content/uploads/2018/10/IBJ.jpg

IDA BACH JENSEN er uddannet kontrabassist hos Francois Rabbath i Paris 1995-2000, men udfolder sig som komponist og skabende kunstner på tværs af genrer og medier. Har igennem de sidste 20 år skabt musik til koncerter, dans, teater, historiefortælling og en lang række nordiske dokumentarfilm. Hun skaber eksperimenterende elektroakustiske værker og har bl.a. fået opført sin musik på Fokus Video Festival i Nikolaj Kunsthal og Chambertronica Festival (Sveriges Radio). KOMPONIST er Ida Bach Jensens debut som filminstruktør og filmproducent.


http://www.cphpow.dk/wp-content/uploads/2018/10/Henriette.jpg

HENRIETTE GROTH er en komponist og multiinstrumentalist med base i København. Hun arbejder ofte i scenekunstneriske sammenhænge og har komponeret musik til en lang række teater- og danseforestillinger samt sat musik til digte. Henriette har turneret internationalt og optrådt på koncertsteder, teatre og festivaler i Sverige, Norge, Grønland, Frankrig, Polen og Brasilien. Hun har studeret på Rytmisk Musikkonservatorium i København som pianist og spiller desuden bratsch og klarinet.

2. november_fredag

17:30 – 19:30_

_Regensen, Store Kannikestræde 2, 1169 København K


Billetter

http://www.cphpow.dk/wp-content/uploads/2017/08/Billet8-1.png

Arrangementet er gratis