POW X DKI Filmvisning: Lipstick under my Burkha


POW har i år indgået et stærkt samarbejde med Dansk Kulturinstitut og er gået sammen om filmvisningen af den kontroversielle indiske film, ‘Lipstick Under My Burkha’, om fire kvinders kamp mellem en moderne tilværelse og et traditionsbundet Indien.


Fra en ung burkaklædt kvinde, der tumler med kulturel identitet og hendes ambitioner om at være popsanger til en ældre kvinde, der genopdager sin seksualitet over telefonmøder, skildrer ‘Lipstick Under My Burkha’ på humoristisk vis kvindernes hemmelige oprør.

‘Lipstick Under My Burkha’ blev rost af anmelderne og har vundet flere priser på internationale filmfestivaler, men den endelige film måtte klippes om for at gå igennem den indiske censur. POW Festival er stolte af at kunne vise den ucensurerede version.

Efter filmen vil der være en samtale mellem professor ved Institut for Antropologi på Københavns Universitet, Atreyee Sen, og Frederikke Bencke, som er kandidatstuderende på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier.

Instruktør & manuskript: Alankrita Shrivastava
Land:
Indien

Varighed: 117 min

Se traileren til ‘Lipstick Under My Burkha’ her: 


OM GÆSTERNE


http://www.cphpow.dk/wp-content/uploads/2018/10/pb.jpg

ATREYEE SEN har en ph.d. i social antropologi og er i dag professor ved Institut for Antropologi ved Københavns Universitet. Hun har lavet en lang række imponerende undersøgelser af højrefløjs aktivisme, guerrilla bevægelser i indiske byer samt kønspolitik. Hun udgav bl.a. i 2007 på baggrund af et større studie den anerkendte bog ‘Shiv Sena women: Violence and Conflict in a Bombay Slum’.


http://www.cphpow.dk/wp-content/uploads/2018/10/pb2.jpg

FREDERIKKE BENCKE har via sine studier indenfor det moderne Indien og Sydasien boet i længere perioder i New Delhi, Indien. Gennem sine studier har hun undersøgt kønspolitik, seksuel vold og feministisk aktivisme i Sydasien. Hun er kandidatstuderende ved Institut for Tværkulturelle og Reginale Studier på Københavns Universitet.


OM DANSK KULTURINSTITUT

Dansk Kulturinstitut er en selvejende institution med seks forskellige afdelinger i henholdsvis Danmark, Belgien, Brasilien, Kina, Letland, Polen og Rusland. Desuden åbner de i 2018 en afdeling i Indien. Instituttet arbejder for at styrke Danmark i sin håndtering af nogle af de udfordringer, der stilles af globaliseringen. Dette sker ved et øget fokus på kunst, kultur og samfundsspørgsmål på udvalgte prioriterede områder inden for børn og unge, uddannelse, videnskab, velfærd og bæredygtighed.

4. november_søndag

Tidspunkt: 18:00-21:00

_Literaturhaus, Møllegade 7, 2200 København N


Billetter

http://www.cphpow.dk/wp-content/uploads/2017/08/Billet8-1.png

Arrangementet er gratis.

Billetter kan reserveres her eller fås i døren.