Koncert med Gaye Su AkyolIstanbul har en lang tradition for at være mødested for mange kulturer og for at være en bro mellem Øst og Vest. Det er en tradition, som reflekteres i Gaye Su Akyols musik. Selv nævner hun Nick Cave & The Bad Seeds, Joy Division og Einstürzende Neubaten som tidlige musikalske forbilleder, men hun har samtidig formået at kanaliserer denne inspiration over i et udtryk, der trækker på anatolsk og græsk folkemusik, ligesom hendes musik sender nik i retning af både tyrkisk psych og klassiske tyrkiske divaer.

Her mødes brusende strygere med elektrisk guitar-twang og her mødes blændende saz-spil med rocktrommer. I midten troner naturligvis Gaye Su Akyols stærke stemme, som binder de mange forskelligartede inspirationer sammen til et personligt udtryk. Hun udsendte debutalbummet ‘Develerle Yasiyorum’, og fulgte i 2016 op med det fremragende ‘Hologram Ĭmparatorluğu’ på Glitterbeat, som The Guardian kort og godt kaldte: “The new sound of Istanbul”. Samme år gæstede hun Roskilde Festival med en stærk koncert.

Gaye Su Akyol har en baggrund i billedkunsten, hvilket måske forklarer hvorfor hendes musik er ekstraordinært billedskabende og nærmest filmisk i sit udtryk. Det er en musik, der bringer lytteren igennem et væld af stemninger i sin vekslen mellem moderne og traditionelle elementer, mellem det rå og det storladne. Gaye Su Akyol er uden tvivl en af det moderne Istanbuls stærkeste musikalske stemmer – og hendes ikoniske røst kan da også høres på seneste album med et andet ALICE-aktuelt Glitterbeat-band, nemlig Dirtmusic, som meget passende tæller Hugo Race fra The Bad Seeds – et band, der i sin tid var med til at inspirere Gaye Su Akyol.

Glæd dig til en aften med en af de mest interessante navne på Istanbuls alternative musikscene 2. november på ALICE. Få dage inden koncerten udsender Gaye Su Akyol sit nye og længe ventede album ‘İstikrarlı Hayal Hakikattir’.

Dørene åbner kl. 20 og koncerten starter kl. 21.


Lyt til Gaye Su Akyol HER:


2. november_fredag

tidspunkt: 20:00

_Alice, Nørre Allé 7, 2200 København N


Billetter

http://www.cphpow.dk/wp-content/uploads/2017/08/Billet8-1.png

Arrangementet koster 160 kr.

Køb billet her