Kvindesnak

med Mette Sø og Ritt Bjerregaard

Kvinder som fortælling og styrke

Kvinder er godt gammeldags fantastiske. Nogle er endda fyrtårne og pionerer. Ritt Bjerregaard har netop udgivet erindringsbogen “Valgt” og Mette møder hende til en snak om kvindeliv. Om fag, kønnets betydning versus individets. Om styrker og fælder. Hvad er det vigtigt at blive bevidst om? Omkring sig selv? Om situationer, systemer og strukturer? Hvad skal man som kvinde gå med og hvad skal man gå imod?


http://www.cphpow.dk/wp-content/uploads/2017/08/POW-Kvindesnak-RitBjerregaard.jpg
Om Ritt Bjerregaard

Ritt Bjerregaard er uden tvivl en af de mest markante personligheder, der har været i dansk politik. I mere end 40 år har hun haft politisk indflydelse som minister, kommissær i EU, overborgmester og i en periode som eksportambassadør. Ritt Bjerregaard var allerede i begyndelsen af sin politiske karriere en utraditionel politiker. Til at begynde med var det, at en ung kvinde i 1970’erne blev minister, nok til at få folk til at hæve brynene. I sin tid som minister stod hun bag flere gennemgribende reformer: Hun var med til at gennemføre en ny folkeskolereform, hun oprettede de erhvervsfaglige grunduddannelser, hun reddede RUC og lancerede en ambitiøs plan for alle uddannelsernes fremtid, kaldet U 90.

Hun er i øjeblikket aktuel med sin nye bog, “Valgt”, hvor hun tager os med bag kulisserne i dansk politik op gennem 70’erne og frem til begyndelsen af 90’ere. Bogen er et portræt af en af tidens mest populære og indflydelsesrige politikere, der havde sine meningers mod. Det bragte hende i modvind blandt politikerkolleger og i medierne.


http://www.cphpow.dk/wp-content/uploads/2017/08/POW-Kvindesnak-MetteSoe.jpg
Om Mette Sø

Cykelløb, trusseeksport, sabotagevirksomhed og skovhugning er de utraditionelle erhverv hos de kvindelige hovedpersoner i Mette Søs romaner. Med et humoristisk blik på sine karakterer tegner Mette portrætter af kvinder, der er i færd med at blive sig selv. Trods romanernes klejne omfang folder der sig store historier og farverige billeder ud, og det er svært at slippe bekendtskaberne med de elskelige karakterer Petit, Betty, Moskva og Kanel. Søs femte roman “Sommergræs, vinterorm” om Billi, der mister alt på en uge, udkom for nyligt.

22. september_fredag

15:00 – 16:30_Kunstakademiets Billedkunstskoler, Festsalen

_Kongens Nytorv 1, 1050 København K


Gratis Billetter

http://www.cphpow.dk/wp-content/uploads/2017/08/Billet8-1.png
  1. Gå til Facebook event
  2. Skriv på eventens væg, hvor mange billetter du har brug for.
  3. Din billet bekræftes via Facebook.
GO