Afslutningsevent

Vi afslutter POW Festival 2020 med et støttearrangement.

Denne aften giver stemme til de kvinder, der bliver udsat for vold og har søgt ly hos krisecentrene.

Der er en tale ved Kamilla Bjørn Drøidal, direktør for LOKK om konsekvenserne af den mistænkeliggørelse, de voldsramte kvinder og kvindecentrene lige nu udsættes for i medierne.

Herudover er der tre inspirerende kunst/kulturindslag ved tre inspirerende kvinder. Hannah Schneider giver mini-koncert, Lina Hashim opfører uddrivelsesdansen, fra hendes performance THE TOUCH, og Lisa Holmfjord læser op fra Døden er kun et øjeblik og fortæller om sit arbejde med bogen.

Om Hanna Schneider
Schneider er både sangerinde og komponist. Hun er udstyret med en unik stemme og har udgivet fire soloplader i eget navn og to EP'er med bandet AyOwA. Ved siden af solokarrieren er Hannah Schneider sangerinde i electronica-projektet Sinusstøv.

Om Lina Hashim
Den dansk-irakiske kunstner Lina Hashim arbejder i krydsfeltet mellem kunst og antropologi. Senest har hun kunne opleves på teater Sort/Hvid med THE TOUCH, en stærk og personlig fortælling om sort magi og forbandelser. Tidligere har hun skabt værker som SELVMORDSBOMBERE, UNLAWFUL MEETINGS og UDEN VIND.

Om dansen
Lina Hashim lader to danse flette sammen, Radh og Latmyia. Under dansen overskrider hun enhver fornuft og tilgår gennem trance et andet bevidsthedsniveau.

Radh stammer fra Kawliya-folket, en rettighedsløs, etnisk minoritet i Irak, som typisk lever af at underholde med dans og musik for penge. Det er primært kvinderne, der arbejder, og de sælger ofte også sex. Dansen bliver betragtet som en ophidsende, seksuel dans. Danseren svinger sit hoved med sit blottede hår rundt og rundt og rundt. Det er ikke usædvanligt, at Radh fører til, at danseren besvimer undervejs.

Latmyia er en religiøs sørgedans. Den kræver mange af de samme bevægelser og den samme selvudslettelse af danseren. Latmyia er
en hellig dans for muslimer, der sørger – også den kan føre til bevidsthedstab.

Om Lisa Holmfjord
Direktør for Dansk Kvindesamfunds Krisecenter og nu også forfatter. Holmfjord fik ideen til DØDEN ER KUN ET ØJEBLIK, da hun for mange år siden arbejdede i Dannerhusets krisecenter. Derfor foregår handlingen i bogen dér.

Under POW passer vi på hinanden og overholder corona-restriktionerne.

Billet info

Billetter til POW købes direkte af den arrangør, som er ansvarlig for det enkelte arrangement. Du finder og køber din billet ved at klikke på linket under det pågældende arrangement i programmet. Prisen varierer, afhængigt af arrangementets type og længde.

Sunday, November 1, 2020
19:15
Cinemateket
Gothersgade 55
Pris:
95
kroner
Køb billet