Film_Kvindeliv set fra undergrunden

I samarbejde med Filmværkstedet går POW på opdagelse i kvindefilmens danske undergrundshistorie, hvor bl.a. Janne Giese, Lizzie Corfixen, Irene Werner Stage, Maria Mac Dalland, Kirsten Hammann og Bynke Maibøll har sat markante aftryk. Kom med til kvindefestival anno 1974, på luderbar, til lesbisk kærlighed, til fødsel mm.

Debat med indbudte gæster efter filmene, der varer i alt små 100 min.
Debatten foregår på dansk og varer ca. 45 min.

Om kortfilmene:

KVINDEFESTIVAL '74
INSTRUKTØR: Janne Giese, 1974, 27 MIN.

En reportagefilm om verdens første kvindefestival i København i 1974. Den var arrangeret af Rødstrømpebevægelsen og havde til formål at kontakte og informere et langt bredere udsnit af befolkningen end hidtil. Repræsenteret i filmen er: Fagbevægelsen, Dansk Demokratisk Kvindeforbund, Rødstrømpebevægelsen, Lesbisk Bevægelse, FRAUENROCK og SOLVOGNEN.

BARLUDER
INSTRUKTØR: Lizzie Corifxen, 1982. 27 MIN.

En skildring af en barluders hverdag og arbejde, hendes indstilling til arbejdet og til kunderne. Hendes mening om sit køn, hendes drømmebilleder. Og sidst, men ikke mindst: Pengene.

REJSEN MOD EN FØDSEL
INSTRUKTØR: Maria Mac Dalland, 1989. 8 MIN.

En poetisk visualisering af de dybe sammenhænge mellem følelser og krop under graviditet og fødsel. Bevidsthedens forsøg på at forstå sammenhængen mellem det indre og det ydre univers. Forventningen og glæden - der i mørke glimt brydes af angst for den verden barnet fødes i. Den voldsomme oplevelse af kroppens urkræfter og elementernes rasen under forløsningen. Et barn er født.

JEG CIVILISERER MIG OM MORGENEN
INSTRUKTØR: Kirsten Hammann, 1992. 14 MIN.

Lyrikeren Kirsten Hammann performer et digt om normalitet og tilpasning.

I'M A GRRRL
INSTRUKTØR: Bynke Maibøll, 1994. 14 MIN.

En ung kvinde, halvt påklædt som nonne, kæler med et telefonrør, iscenesat a la Dreyers heltinde Jeanne d'Arc. En flok kvinder optræder på række foran en flok mænd i de samme halve nonnekostumer og mimer henført sangteksten: »Take what I have«. Og en creditliste skrevet med menstruationsblod... Bynke Maibøl har i løbet af 90'erne instrueret en række super 8 film, der i stiliserede sort/hvide tableauer sætter fokus på kønnene, det mandlige og det kvindelige. Scenerier, der på een gang er sanselige og distancerede, provokerende og sært humoristiske.

Billet info

Billetter til POW købes direkte af den arrangør, som er ansvarlig for det enkelte arrangement. Du finder og køber din billet ved at klikke på linket under det pågældende arrangement i programmet. Prisen varierer, afhængigt af arrangementets type og længde.

Tuesday, November 3, 2020
19:00
Cinemateket
Gothersgade 55
Pris:
80
kroner
Køb billet