Film_Portræt af en kvinde i flammer

Se en af årets bedste film PORTRÆT AF EN KVINDE I FLAMMER, som bliver introduceret af forfatter Kristina Stoltz. Franske Céline Sciammas vandt prisen for Bedste manuskript i Cannes for periodedramaet om den kvindelige billedkunstner Marianne, der i 1770 ankommer til et herskabshus nær Bretagnes kyst, hvor hun skal male den voksne datter Héloïse. De to kvinder forelsker sig i undervejs, og viser os kærligheden i at kigge på nogen. Filmen har Claire Mathon bag kameraet og er et tiltrængt afbræk fra kunsthistoriens mange mandlige blikke. Verden set på ny.

Forfatter Kristina Stoltz indleder filmen og fortæller om de overvejelser, hun selv gjorde sig, da hun skabte romanen CAHUN, der ligesom PORTRÆT AF EN KVINDE I FLAMMER tager udgangspunkt i det kvindelige blik. Hvordan ser den kvindelige kunstner på verden, på sig selv, på den anden, på kærligheden. Fælles for de to værker er også hovedpersonernes kompromisløshed, både Lucy i Stoltz’s bog og Marianne i Sciammas film nægter at lade sig indoptage eller overtages af et heteronormativt livssyn. De insisterer på at skabe og leve i frihed.

OM KRISTINA STOLTZ Kristina Stoltz er en af sin generations mest kritikerroste forfattere. Hun debuterede i 2000, og har siden udgivet adskillelige romaner, herunder skilsmisseromanen SOM OM og senest i september 2020, PARADIS FØRST. I denne sammenhæng er det hendes romanportrættet CAHUN om den franske kunstner Claude Cahun, der skal fremhæves. I en 6-stjernet anmeldelse skrev Berlingske om romanen: "Kristina Stoltz’ formfuldendte biografiske roman om en af de første »offentlige« gender queers, franske Claude Cahun, er et mesterværk."

Visningen er lavet i samarbejde med Den Feministiske Boghandel, som laver pop up boghandel i forbindelse med visningen. Her kan du købe CAHUN blandt andre bøger af feministiske og kvindelige forfatter

Billet info

Billetter til POW købes direkte af den arrangør, som er ansvarlig for det enkelte arrangement. Du finder og køber din billet ved at klikke på linket under det pågældende arrangement i programmet. Prisen varierer, afhængigt af arrangementets type og længde.

Saturday, October 31, 2020
16:00
Cinemateket
Gothersgade 55
Pris:
85
kroner
Køb billet