Film_Queen & Slim

Den amerikanske film Queen & Slim er instrueret af Melina Matsoukas, og er hendes spillefilmdebut. Queen (Jodie Turner-Smith) og Slim (Daniel Kaluuya) mødes på en Tinder-date en sen aften. Det går ikke synderlig godt, de har ikke ret meget til fælles. På vej hjem bliver de stoppet af en betjent for en mindre trafikovertrædelse. Situationen eskalerer, og Slim skyder betjenten i selvforsvar. Det ufrivillige par flygter med politiet i hælene, mens en video af hændelsen går viralt. Snart bliver de to et symbol på traumer, sorg og smerte for sorte mennesker overalt i landet.
Queen & Slim fortæller kernen i Black Lives Matter-bevægelsen.

EN DEL AF SERIEN ‘ÅRETS BEDSTE FILM’
Arbejdet for ligestilling bliver mødt med mange forskellige typer af modstand. En af bremserne for forandring er myten om, at det vil gå ud over kvaliteten, hvis vi fremmer filmfortællinger med kvindeligt p.o.v. Den myte giver vi gerne modspil ved at præsentere tre af årets bedste film, som byder på højeste filmkvalitet af kvindelige instruktører. De tre film er 'Portræt af en kvinde i flammer', 'Queen & Slim' og 'En helt almindelig familie'.

Under POW passer vi på hinanden og overholder corona-restriktionerne.

Billet info

Billetter til POW købes direkte af den arrangør, som er ansvarlig for det enkelte arrangement. Du finder og køber din billet ved at klikke på linket under det pågældende arrangement i programmet. Prisen varierer, afhængigt af arrangementets type og længde.

Saturday, October 31, 2020
21:30
Cinemateket
Gothersgade 55
Pris:
95
kroner
Køb billet