Filmpremiere_Semiramis

Premiere på film om en af Danmarks store dronninger.

Inden filmen samtaler instruktør Edith Byg-Fabritius Tvede med forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen, som nyligt udkom med den anmelderoste roman 'Margrete 1', et psykologisk drama om denne, en af middelalderens mest betydningsfulde kvinder. De to fortæller, hvorfor de finder det vigtigt at fortælle historien om kvinder frem, og hvordan de hver især gør det.

Filmen er et historisk drama om Margrete den 1.'s unge hofdame Gerver Lunge, som er med, da Margrete I. af Danmark, Norge og Sverige hyldes i Flensborg, som har overgivet sig til hende efter et oprør i 1411. På skibet hjem opdager Gerver, at dronningen er syg. Det er pesten! Et nybrud af den dødelig pandemi sætter alle planer på hold for Gerver, som med Margretes forestående død for alvor begynder at forstå, at hvem der hersker betyder noget, hvis ikke alt.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen er anmelderrost forfatter til romanerne om middelalderkvinden Hildegard af Bingen og om Dronning af Saba og Kong Salomon.

I hovedrollen kan du opleve den nyuddannede skuespiller Mathilde Arcel Fock. Hun har allerede nu vist sig som stjerne med en fantastisk timing og humor i teaterversionen af An Education. Du så hende først!

INSTRUKTØR: Edith Byg-Fabritius Tvede
SKUESPILLERE: Peter Gantzler, Mathilde Arcel Fock, Mikkel Hilgart, Tove Bornhøft, Henning Sprogøe.

Visningen er lavet i samarbejde med Den Feministiske Boghandel, som laver pop-up boghandel i forbindelse med visningen. Her kan du købe 'Margrete 1' af Anne Lise Marstrand-Jørgensen, blandt andre bøger af feministiske og kvindelige forfattere.

Under POW passer vi på hinanden og overholder corona-restriktionerne.

Billet info

Billetter til POW købes direkte af den arrangør, som er ansvarlig for det enkelte arrangement. Du finder og køber din billet ved at klikke på linket under det pågældende arrangement i programmet. Prisen varierer, afhængigt af arrangementets type og længde.

Friday, October 30, 2020
16:00
Cinemateket
Gothersgade 55
Pris:
95
kroner
Køb billet