Om os

POW Festival er en årlig kvindekunstfestival, der inviterer til oplysning, nye facetter og stærke perspektiver på kønnets betydning og vigtigheden af øget ligestilling inden for kunst og kultur.

I det overordnede kulturudbud ser vi alt for ofte, at værker og fortællinger drevet af mænds blik på verden bliver præsenteret som den kønsneutrale historie om mennesket, og derfor tillægges større almen interesse.

Dette sker på bekostning af kvinderne. Og konsekvensen er, at kvindelige kunstnere ofte er underrepræsenterede – eller blot ikke får mulighed for at udfylde deres fulde potentiale. Dermed går vi, efter vores mening, glip af kvindernes vigtige og mangeartede fortællinger i kunsten. Og det ønsker vi at ændre med POW.

Festival siden 2017

I 2017 afholdt vi en 3-dages pilotudgave med stor succes, og som dermed også viste den interesse, der er for et større fokus på kvindelige kunstnere og fortællinger. I år er festivalen blevet større og kører over hele fire dage! Programmet er fyldt med visninger, talks og workshops, der taler til alle. På tværs af køn og alder.

Kvindekunst for alle

POW er en festival for alle, der tørster efter et mere balanceret mediebillede: Kvinder, mænd, børn, unge, kunstnere og folk fra den kreative branche. Festivalen stiller spørgsmålene og skaber rum for, at kulturelle værker – og ikke mindst kvinderne bag dem – kommer til orde i debatten. Formålet er at belyse, hvad der rører sig blandt kvinder i kunsten, samt inspirere og motivere endnu flere kvinder til at være både ambitiøse, modige og dedikerede.

Kvinden bag

Der står kvinder bag alt. Og det er da også en garvet festivalkvinde, der står bag POW: Füsun Eriksen, senior konsulent for forretningsudviklingen hos Dansk Kulturinstitut og tidligere festivalsdirektør for BUSTER Filmfestival for børn og unge.

Derudover har hun mange års erfaring fra reklamebranchen og filmverdenen for bl.a. Warner Brothers/RCA Columbia Pictures og senere som Marketing & Festivalchef for Trust Film Sales/Zentropa, hvor hun skabte festival- og salgsstrategier for blandt andet Lars von Trier, Susanne Bier, Thomas Vinterberg, Lone Scherfig, Per Fly, Anders Morgenthaler og Lukas Moodysson.